Klompenmaker 1, 7951 ZE, Staphorst
0522-442263
info@loonbedrijfbrand.nl

Loonbedrijf H. Brand bestaat 1 april 2022 25 jaar!!

Laten we even terug gaan naar het begin. Hoe is het loonbedrijf begonnen? Op 1 april 1997 hebben Hendrik en Hilligje Brand zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hendrik was daarvoor in loondienst als trekker chauffeur bij de Gemeente Staphorst. Toen de gemeente het maaiwerk wou uitbesteden, zag Hendrik hierin een kans en heeft daarop ingespeeld. Ze hebben toen de trekker van de gemeente over genomen en zo de werkzaamheden aangenomen.

Door de jaren heen hebben zij bij een aantal loonbedrijven de agrarische tak overgenomen. Daardoor groeide het bedrijf en was het ook actief in de agrarische werkzaamheden, doormiddel van het inkuilen van gras.

In 2002 kwamen ze in contact met de gebroeders Slager. Zij waren voornemens te stoppen met hun loonwerkzaamheden, die werkzaamheden waren o.a. mestverwerking en het maken van ronde en vierkante balen. Deze werkzaamheden werden overgenomen en zo kwam er groei in het bedrijf, door de toevoeging van een ronde balenpers, een vierkante balenpers en 2 mesttanks.

In 2008 gaf loonbedrijf De Haan in Rouveen aan dat hun bedrijf te koop was, de overname werd geregeld. Zo was er weer groei in het bedrijf en werd het ook actief in het verwerken van mest doormiddel van weging en bemonstering. Ook zat er bij deze overname een maishakselaar en toebehoren. Een jaar later is er ook een gras pick-up bij aangeschaft en kon er ook gras gehakseld worden. Er kwam ook een mobiele kraan op het bedrijf en zo werd het ook actief in de grondverzet wereld.

Het bedrijf is gestart aan de Lankhorsterweg 18, de thuisbasis van Hendrik en Hilligje.

Na een aantal jaren was het bedrijf een loods nodig om de materialen in op te slaan. Dit was niet mogelijk aan de Lankhorsterweg. In 2007 werd er grond gekocht op Industrieterrein de Baarge, aan de Burgemeester Janssenstraat.  Hier werd een loods opgebouwd en heeft het bedrijf ongeveer 10 jaar gezeten. Maar daar groeide het bedrijf ook uit zijn jas en zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Die is gevonden op het industrieterrein De Bulllingerslag aan de Klompenmaker 1. In 2018 zijn ze naar deze huidige locatie verhuisd. Dit was ook een mooi moment om zoon Wim toe te laten treden tot het bedrijf, hij werkte al vanaf jonge leeftijd mee, maar is nu mede eigenaar geworden. Bij deze locatie werd ook een woning gebouwd, waar Wim woont, samen met zijn vrouw Inge en hun kinderen.  

We hebben u een kort overzicht gegeven van de geschiedenis van Loonbedrijf H. Brand.