Klompenmaker 1, 7951 ZE, Staphorst
0522-442263
info@loonbedrijfbrand.nl

Gras verwerking
Gras maaien schudden en harken

Het gras kunnen wij met of zonder kneuzer maaien. Wij kunnen het gras ook schudden en bij elkaar harken.

Inkuilen met opraapwagen

Het inkuilen doen we met 3 krone MX 350 ladewagens. Deze wagens kunnen het gras snijden op 40 mm. Onder de wagens zitten 80 cm brede banden. Ook toevoeging van conserveringsmiddelen is mogelijk. Het aanrijden van de kuil doen we doormiddel van een trekker met holaras verdeler en voor extra gewicht een betonnen blok van 3000 kg.

Gras hakselen

Met de krone big x hakselen we het gras. Het gras kunnen op verschillende lengtes hakselen. toevoeging van conserveringsmiddelen is mogelijk. Het transport gebeurd met silage wagens met doseerwalsen, hierdoor heb je een mooie verdeling op de kuil. Ook hebben we twee silage wagens uitgerust met een extra wiel stel voor minder insporing op veengrond en kunnen we de hakselaar dubbele banden aanzetten. Het aanrijden gebeurd met trekker en holaras verdeler.

Ronde balen

Ronde balen maken wij met twee stuks krone comprima persen. Wij kunnen de balen op verschillende diameter persen, van 100 cm tot 150 cm. De baal afbinden kunnen we met net of met folie doen, op de wikkeltafel kunnen er verschillende lagen folie omheen gewikkeld worden ( 4 tot 8 lagen).

Vierkante balen

Deze balen maken we met 3 krone big pak persen. De vierkante balen hebben de volgende afmeting: breedte 120 cm hoogte 70 cm en de standaard lengte is 180 cm maar deze is naar wens in te stellen van 100 cm tot 240 cm. De balen kunnen gesneden worden met alle messen ( 40mm) of met de helft van de messen (120mm) of zonder. Wij kunnen het gras ook gehakseld in de baal persen. De balen kunnen met folie gewikkeld worden, 4 tot 8 lagen.


  • Mais
    De mais hakselen wij met Krone hakselaars en vervoeren de mais met diverse silage wagens. Wij kunnen de mais op verschillende lengtes hakselen, dit is tussen de 5mm en 20mm. Ook hier kunnen wij conserveringsmiddelen toevoegen. We hebben een tweetal silagewagens uitgevoerd met wielaandrijving, ook hebben we een til en duw systeem voor als het nat is. Alle silage wagens zijn uitgerust met walsen voor een betere verdeling op de kuil.

  • Mest
    Voor al u mestverwerking ben u bij ons ook aan het juiste adres. Wij hebben drie bemester tanken, een Veenhuis tank van 14 m3, deze tank loopt doormiddel van hondegang tussen de wielen van de trekker. Ook hebben we een Schuitemaker 13 m3 tank, deze tank is uitgevoerd met een schuifas. En een BSA Duport 8 m3 tank, deze tank heeft een tandenstel en een laag eigen gewicht. Ook vaste mest kunnen we verstrooien.
    Voor mest transport hebben wij in 2021 een vrachtauto aangeschaft. Maar ook met de trekker en mestoplegger kunnen wij de mest bemonsteren en wegen. Wij kunnen alle soorten mest aan u leveren. Ook kunnen wij mest voor u afvoeren of in de opslag opslaan.